Avoinna arkisin: 9-20| Lauantai 9-18 | Sunnuntai 10 -17 / Poikkeusaukioloajat

Yrittämistä alusta lähtien- Yritystarinamme

Kesävasikka, karvansa tiputtaneet chinchillat ja metsäkuusen taimien kasvatus, olivat alkusoittoa yritteliään Mika Lassilan taipaleella. Kaupankäynti on aina kiinnostanut Mikaa ja hän on ollut yrittäjähenkinen ja luontoihminen pienestä saakka.

Reipas Mika kasvatti jo 9-vuotiaana kesävasikan naapurin Sylvin kannustamana ja sai siitä pienen palkkion. Seuraavana vuonna Mika kokeili isänsä innostamana chinchillojen tarhausta. Turkistarhaajaa ei Mikasta kokeilusta huolimatta tullut, kun arat ja herkät chinchillat pudottivat turkkinsa. Mika nauraakin olleensa aikaansa edellä, kun lopetti tarhauksen.”Voi itku, sitä 9 v. pojan tunnemyrskyä, kun meni aamulla innoissaan katsomaan kasvattejaan ja otuksien karvat olivatkin ihan takussa!”, Mika muistelee nauraen ja lisää, että yrittäjyyteen kuuluu pettymyksiä ja niihin pitää oppia suhtautumaan oikein ja lannistumatta.

Metsäkuusen taimia Mika kasvatti 4H-kerhon kautta useampana vuonna ollessaan 12–14 -vuotias ja mansikan sopimusviljelyäkin hän teki Valiolle vuosina 1973- 1977 veljensä kanssa. Yrittäjän taipaleella oppii joka päivä jotain uutta, Mika tuumaa.

Viherlassila on tarina perheestä ja kovasta työstä

Puutarha-alalle Mika siirtyi 1980- luvun alussa, päättäessään puutarhurin opinnot Mäntsälässä. Puutarhurin paperit saatuaan hän työskenteli jonkin aikaa Turun seudulla paikallisessa puutarhayrityksessä, josta hän siirtyi puutarhuriksi silloiseen Tuorlaan. Työ Tuorlassa oli palkitsevaa, mutta ajatus omasta yrityksestä kuitenkin eli ja vahvistui koko ajan. Vuonna 1985 perustettiinkin Viherlassila, mutta varsinainen myymälätoiminta alkoi 1986 Turussa Alakyläntiellä, missä Viherlassila sijaitsee edelleenkin.
Työtä oli paljon ja perhekin oli juuri perustettu.

Kuva savipellosta, kasvihuoneesta ja Mika Lassilasta vuodelta 1985 kuvaa hyvin sitä, mistä Viherlassila on lähtenyt ja miten kauas noista vuosista on tultu ja mitä kaikkea tässä ajassa on luotu. Viherlassilan tarina onkin tarina perheestä ja kovasta työstä.

1990-luvun alussa Mika osti Turun Metsämäestä puutarhatilan. Puutarhatilalle perustettiin Viherlassilan taimisto ja perhe muutti asumaan Mikan yötöinään sinne kunnostamaan taloon. Lasten hieman kasvettua myös Silja Lassila (Mäntsälän puutarhureita myöskin) tuli mukaan myymälätoimintaan. Lamavuosista selvittiin sinnikkyydellä ja venymisellä.

Vuosi 2006 oli merkittävä vuosi Viherlassilalle, sillä silloin valmistui nykyinen myymälä. Avajaiset pidettiin toukokuun alussa ja vielä avajaispäivän aamuna sadettimilla jäähdytettiin juuri tehtyä asfalttia, jotta asiakkaat pääsisivät ajamaan tuliterälle pihalle.

Tänään Viherlassila on monipuolinen ja elämyksellinen puutarhamyymälä. Perheyrityksessä työskentelee Mika ja Silja Lassilan lisäksi tytär Johanna Lassila-Help ja joukko  asiantuntevia työntekijöitä. Silja ja Mika hymyillen toteavatkin, että Viherlassila on heidän neljäs lapsensa. Vaikka paljon on vuosien aikana muuttunut, yksi asia on pysynyt: Viherlassila on yhä asiakkaitaan varten.

Mika lisäisi yrittäjyyttä kannustuksella ja arvostuksella. Hänen mukaansa lapsille voisi jo pienestä pitäen opettaa yrittäjyyteen liittyviä asioita, kuten riskinottoa, sekä kannustaa tekemään vaikka erilaisia askareita pientä korvausta vastaan.

Aloitteleville yrittäjille Mika haluaa sanoa, että antakaa mielikuvituksen lentää, olkaa rohkeita, unelmoikaa ja uskokaa itseenne. Ahkeruus palkitaan aina, vaikkakin joskus palkinnon saaminen voi kestää kauan.

                     

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Katso lisää!

Ajankohtaista

Ruusun istutus- näin onnistut

Puutarhurisi vinkkejä ruusujen istuttamiseen. Ruusut rakastavat aurinkoa, mutta eivät viihdy paahteiseen nurkkaan ahdettuna, koska silloin lehdet helposti palavat, eli valitse ruusulle valoisa ja mieluusti syvämultainen

Ajankohtaista

Pionin istutus

Pioni rakastaa aurinkoista ja puolivarjoisaa kasvupaikkaa.  Keväällä tai alkukesästä voi huoletta istuttaa juurtuneita astiataimia, kunhan muistaa huolehtia kastelusta.