Avoinna arkisin: 9-18 | Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukioloajat

Hedelmäpuun istutus

Hedelmäpuut viihtyvät parhaiten lämpimässä ja aurinkoisessa, etelään tai länteen loivasti viettävässä rinteessä, suojassa pohjoistuulilta. Syvän ja laajan juuristonsa takia kasvualusta kannattaa parantaa vähintään 70 cm syvyyteen, jolloin puut viihtyvät paikalla kymmeniä vuosia. Maan tulee olla ilmavaa ja huokoista, jolloin vesi ei pääse seisomaan.

Hedelmäpuiden istutusetäisyyteen vaikuttavat sekä lajike että leikkaustapa. Kotipihassa hedelmäpuut toimivat myös koristepuina, joten ne saavat kasvaa suuremmiksi kuin viljelyspuut. Riittävä istutusetäisyys on keskimäärin 4 metriä. Muista myös perehtyä puiden leikkaamiseen sekä suojata nuoret puut myyriltä ja rusakoilta.

Katso lisää!

Ajankohtaista

Viherlassilan Kevätlehti 2024

Iloisia uutisia Pihastelijoille! Kevätlehtemme on ilmestynyt – ota lehti talteen! Pääset kurkkaamaan lehteä ja sen tarjouksia myös digitaalisesti kuvaa klikkaamalla tai tästä. Ota tarjouksista tiukka

Ajankohtaista

Pihastelupäivät 6.4.-14.4.

Pihastelupäivät avaa Viherlassilan puutarhakauden. Luvassa kauden 2024 uutuuksia, huipputarjouksia, arvontaa, kilpailuja, tarjoilua ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.