Avoinna arkisin: 9-20| Lauantai 9-18 | Sunnuntai 10 -17 / Poikkeusaukioloajat

Miniversoissa on ytyä!

Mitä miniversot ovat?

Miniversoiksi kutsutaan syötäiviä taimia, joihin on kehittynyt vähintän kaksi varsinaista lehteä sirkkalehtien ilmestymisen jälkeen.

Miniversoista virtaa!

Niissä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja muita terveyttä edistäviä aineita (fytokemikaaleja), enemmän kuin iduissa. Tutkimuksissa on todettu, että miniversoista saa myös enemmän terveydellistä hyötyä kuin aikuisista kasveista. Viljely on lisäksi helppoa ja palkitsevaa. Versot sopivat sellaisenaan ruoanlaittoon. Miniversot toimivat ruokien koristeina ja maun korostajina.

Miniversojen kasvatus

Kasvatus ei vaadi paljon tilaa ja satoa saa nopeasti. Miniversoja voi kasvattaa vaikka ikkunalaudalla ja kesäaikaan parvekkeella, terasseilla, viljelypalstoilla ja puutarhassa.

Parhaita kasvatusastioita ovat matalat ja leveät astiat, joissa on pohjassa vedenpoistumisreikiä. Pohjareiättömissäkin astoissa viljely onnistuu mainiosti, on vain varottava liikamärkyyttä.

Näin versotat:

  1. Levitä kerros luonnonmukaista Yrttimultaa kasvatusastiaan ja kastele läpimäräksi
  2. Ripottele siemenet tasaisesti ja painele kevyesti. Peitä ohuella kerroksella multaa. Isompia siemeniä, kuten herneitä ei tarvitse peittää.
  3. Idätysvaiheessa lämmin paikka on tärkeä, parhaiten siemenet itävät 20–24 °C lämmössä. Siemenet eivät tarvitse valoa itääkseen.
  4. Peitä astia kannella, muovilla tai kostealla kankaalla. Jätä tuuletusrako tai tee reikiä muoviin. Tarkkaile ja tuuleta tarvittaessa.
  5. Itämisen jälkeen poista kansi ja siirrä versot valoon kasvamaan.
  6. Kastele sopivasti – harjoitus tekee mestarin. Joskus sumuttaminenkin riittää.
  7. Leikkaa satoa ja nauti tuoreeltaan! Leikattuja versoja voi säilyttää muutaman päivän myös jääkaapissa.

Vinkki: Isompia siemeniä kannattaa liottaa ½ vrk, jolloin itäminen alkaa nopeammin ja onnistuu tasaisemmin.

Siemenissä riittää valikoimaa

Monet vihannekset ja yrtit sopivat miniversoina kasvatettaviksi kuten basilika, lehtimangoldi, puna- ja keltajuuret,  parsa-, lehti- ja keräkaalit, maissi, vihanneskrassit, fenkoli, herneet, mizuna eli japaninkaali, persilja, vehnänoras, rukola, pinaatti, retiisit ja japaninretikka.

Tervetuloa hakemaan omasi laajasta valikoimastamme!
Annossiemenet kanta-asiakkaillemme osta 5 maksa 4, tarjoamme edullisimman.

Katso lisää!

Ajankohtaista

Pörriäisten puolella!

Vinkit pölyttäjäystävälliseen puutarhaan Puutarhan vehreys ja kukkaloisto eivät ole pelkästään ilahduta pihastelijaa, vaan niillä on myös suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä. Monilajisessa pihassa ja puutarhassa

Ajankohtaista

Kylvä oma kukkaniitty!

Kauneutta ja monimuotoisuutta pihaan! Kukkaniityn toteutukseen ei tarvitse suurta tilaa, pienikin alue pihalla riittää. Voit kylvää niittykukkia melkein mihin vain – puiden alle, kukkapenkkien täydennyksenä,