Avoinna arkisin: 9-20| Lauantai 9-18 | Sunnuntai 10 -17 / Poikkeusaukioloajat

Vastuullisia vinkkejä huonekasvien istuttamiseen ja hoitoon

Kasvien kasvattaminen on ilmastoviisas teko. Ne sitovat ilmasta hiilidioksidia ja muuttavat sen valon, mullassa olevien ravinteiden ja veden avulla kasvuksi. Kestävä+ -tuotteet tekevät kasvien kasvattamisesta entistä vastuullisempaa sekä helppoa.

Näin istutat viherkasvit Kasvumultaan

  1. Tarkista kasvin juurtumisaste. Jos multapaakun pinta on juurien peitossa, se tarvitsee uuden, n. 2-10 cm isomman ruukun.
  2. Salaojita pohjareiällinen ruukku saiviruukun sirpaleilla tai Kekkilä Ruukkusoralla juuriston hapensaannin varmistamiseksi. 2-5 cm pohjalla riittää. Vesisäiliölliset eli altakasteluruukut eivät tarvitse salaojitusta.
  3. Täytä ruukku puoliksi mullalla ja istuta kasvi. Lisää uutta multaa niin, että multapinta asettuu hieman ruukun reunaa alemmaksi.
  4. Tiivistä multa kevyesti sormilla ja kastele niin, että multa kastuu kokonaan. Kasvumullan kastelussa on hyvä huomioida, että kuivana multa läpäisee veden nopeasti ja imeytyy multaan vähitellen aluslautaselta tai vesisäiliöstä.
  5. Aloita lannoitus kasvin juurruttua n. 2-3 viikon kuluttua istutuksesta Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+:lla. Sekoita Kasvulannoitetta 6 ml 1 litraan vettä (400 ml pullosta 3 pumppausta) ja ravitse joka kasvukaudella joka kastelukerralla.

Kekkilä Kestävä+ -tuotteet valmistetaan mahdollisimman kestävistä raaka-aineista tavoitteena kasvien hyvä kasvu. Hyödyntämällä sivuvirtoja, kierrätysmateriaaleja ja energiaa säästäviä valmistusmenetelmiä vähennetään jätekuormaa ja luonnonvaroja käytetään viisaasti.

Pakkaukset ovat 100 % kierrätettäviä ja valmistetaan kierrätysmuovista. Kestävä+ -tuotteista ei synny jätettä. Kekkilä Kestävä+ -tuotteilla on helppo onnistua!

Kestävä kasvualusta huonekasveille

Kekkilä Kasvumulta Kestävä+ on turpeeton, käyttövalmis kasvualusta kaikille kasveille kotona. Sen sisältämän kasvusammaleen ansiosta se pidättää runsaasti vettä, jolloin kasvien kasteleminen on helppoa. Ravinnepitoinen Viherkomposti™ tuo multaan hyödyllisiä ravinteita ja puukuitu ilmavuutta. Hiekka puolestaan helpottaa veden liikkumista kasvualustassa. Lisätty humusyhdistettä Kekkilä Juurivoimaa™ parantaa kasvien ravinteiden- ja vedenottoa sekä juuriston kasvua.

Näin lannoitat Kasvuravinteella

  • Lannoita kasvukaudella eli maaliskuusta elokuuhun 1-2 kertaa viikossa, talvella 1 kerta kuukaudessa.
  • Sekoita lannoite kasteluveteen: 400 ml pullosta annostelu 1 litraan vettä ja 3 litran kanisterista annostelu 10 litraan vettä.

Lähde: Kekkilä Oy

Katso lisää!

Ajankohtaista

Pörriäisten puolella!

Vinkit pölyttäjäystävälliseen puutarhaan Puutarhan vehreys ja kukkaloisto eivät ole pelkästään ilahduta pihastelijaa, vaan niillä on myös suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä. Monilajisessa pihassa ja puutarhassa

Ajankohtaista

Kylvä oma kukkaniitty!

Kauneutta ja monimuotoisuutta pihaan! Kukkaniityn toteutukseen ei tarvitse suurta tilaa, pienikin alue pihalla riittää. Voit kylvää niittykukkia melkein mihin vain – puiden alle, kukkapenkkien täydennyksenä,