Avoinna arkisin: 9-18 | Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukioloajat

Vinkit taimien istutukseen

Kuljetus ja säilytys

Huolehdi, että kasvi ei ole kuljetuksen aikana kuivattavalle ilmavirralle. Kasvit kestävät pitkäaikaistakin säilytystä, kunhan kastelet niitä. Kasvit kuluttavat vettä vähemmän tuulettomassa ja varjoisassa paikassa.

Kasvien imeyttäminen

Imeytä paljasjuuriset kasvit vedessä n. 1-2 tuntia. Astia- ja paakkutaimet voidaan imeyttää istutuskuoppaan annetulla runsaalla vedellä. Mikäli paakku on kuiva, imeytä se astiassa ennen istutusta.

Taimien istutus

Kasvualustan tulee olla rakenteeltaan, happamuudeltaan ja ravinteiltaan sopiva kullekin kasville. Kasvi juurtuu nopeammin miedosti lannoitettuun kasvualustaan. Hyvä keino on levittää istutuskuoppaan juurien ympärille ensin hieman hiekkaa tai käyttää istutusta varten sekoitettua istutusmultaa. Istutuksen yhteydessä lisälannoitus annetaan juurien yläpuoliseen multaan kevyesti pintaan sekoittaen. Astia- ja paakkutaimien paakkua ei saa rikkoa. Kiristävät siteet leikataan auki. Muoviset suojukset poistetaan.

Istutuksen jälkeinen kastelu

Kastele kerralla 30-100 litraa neliömetrille (1 m2) ja pidä taukoa 3-7 päivää. Seuraa kastelutarvetta kaivamalla pieniä koekuoppia ja tutki kosteus kädellä juuristosyvyydeltä.

Kasvuunlähtö ja jurominen

Kasvuunlähdön nopeus riippuu taimien lajikohtaisista ominaisuuksista ja siitä, onko taimi astiataimi vai esipakattu ns. paljasjuurinen taimi. Myös ilman ja maan lämpötila sekä kosteus vaikuttavat kasvuunlähtöön. Pääsääntöisesti silmut avautuvat 3-4 viikon kuluessa. Mikäli näin ei tapahdu, mutta taimi on elossa (voit todeta sen raaputtamalla varovasti kuoren pintaa, jolloin terve vihreä kuoriosa tulee näkyville), on kyseessä juromisilmiö. Tällöin kasvin veden otto suhteessa haihduntaan pitää kasvin elossa, mutta ei riitä kasvun alkamiseen. Jurominen voidaan katkaista esimerkiksi suihkuttamalla kasvia.

Tuenta

Kookkailla kasveilla on huolehdittava riittävästä tuennasta, koska tuulen aiheuttama kasvien heiluminen voi estää juurtumisen.

Istutusaikaaon koko kasvukauden maan ollessa sula. Astiataimia voi istuttaa läpi koko kasvukauden. Paljasjuuri- ja paakkutaimet istutetaan keväällä ja syksyllä.

Katso lisää!

Ajankohtaista

Viherlassilan Kevätlehti 2024

Iloisia uutisia Pihastelijoille! Kevätlehtemme on ilmestynyt – ota lehti talteen! Pääset kurkkaamaan lehteä ja sen tarjouksia myös digitaalisesti kuvaa klikkaamalla tai tästä. Ota tarjouksista tiukka

Ajankohtaista

Pihastelupäivät 6.4.-14.4.

Pihastelupäivät avaa Viherlassilan puutarhakauden. Luvassa kauden 2024 uutuuksia, huipputarjouksia, arvontaa, kilpailuja, tarjoilua ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.