Helppo ja herkullinen kesäkurpitsaresepti.
Kaviaari syödään ukrainalaiseen tapaan, erityisesti voileivän päällä, kylmänä.
Ainekset:
1 kg kesäkurpitsaa,
300 g porkkanoita,
300 g sipulia
= jos ei ole puntaria 3 jokaista,
2 purkkia tomaattipyrettä (140 g),
valkosipulin kynsi,
1 tl suolaa,
½ tl sokeria
ruokaöljyä
Kuori kasvikset, pilko kesäkurpitsat n. 1cm3 kuutioiksi, sipulit vähän pienemmiksi ja porkkana raasteeksi.
Ota kattila, mihin kesäkurpitsat hyvin mahtuvat ja laita pohjalle vähän öljyä, öljyä vain sen verran, etteivät kurpitsat jää kattilan pohjaan kiinni. Paistellaan kurpitsoita kunnes ovat pehmeitä, noin 30 min. Hyvä jos saavat vähän väriä paistaessa.
Porkkanat ja sipulit pannulle, niidenkin alle tilkka öljyä. Sitten kun kurpitsat on pehmenneet, kipataan porkkana-sipuliseos kurpitsoiden sekaan. Ja perään tomaattipyre.
Kun tuntuu siltä, eli hieman ennen ruokailua, surautetaan sauvasekoittimella kattilassa kasvikset soseeksi. 5 minuuttia ennen ruokailua lisätään murskattu valkosipuli ja suola ja sokeri. (Osuuspuutarhan Albertin vinkkinä mausteet lisätään ruokaan vasta vähän ennen ruuan valmistumista)
Reseptin makua voi säätää tomaatin ja valkosipulin määrällä. Tomaattipyreen sijaan voi käyttää tomaattimurskaa tai tuoretta tomaattia, tämä vaikuttaa lopputuloksen paksuuteen.
- Ohje: Livonsaaren Osuuspuutarha