Avoinna arkisin: 9-18 | Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukioloajat

UKRAINALAINEN KESÄKURPITSAKAVIAARI

Helppo ja herkullinen kesäkurpitsaresepti.
Kaviaari syödään ukrainalaiseen tapaan, erityisesti voileivän päällä, kylmänä.

Ainekset: 

1 kg kesäkurpitsaa,

300 g porkkanoita,

300 g sipulia

= jos ei ole puntaria 3 jokaista,

2 purkkia tomaattipyrettä (140 g),

valkosipulin kynsi,

1 tl suolaa,

½ tl sokeria

ruokaöljyä

Kuori kasvikset, pilko kesäkurpitsat n. 1cm3 kuutioiksi, sipulit vähän pienemmiksi ja porkkana raasteeksi.

Ota kattila, mihin kesäkurpitsat hyvin mahtuvat ja laita pohjalle vähän öljyä, öljyä vain sen verran, etteivät kurpitsat jää kattilan pohjaan kiinni. Paistellaan kurpitsoita kunnes ovat pehmeitä, noin 30 min. Hyvä jos saavat vähän väriä paistaessa.

Porkkanat ja sipulit pannulle, niidenkin alle tilkka öljyä. Sitten kun kurpitsat on pehmenneet, kipataan porkkana-sipuliseos kurpitsoiden sekaan. Ja perään tomaattipyre.

Kun tuntuu siltä, eli hieman ennen ruokailua, surautetaan sauvasekoittimella kattilassa kasvikset soseeksi. 5 minuuttia ennen ruokailua lisätään murskattu valkosipuli ja suola ja sokeri. (Osuuspuutarhan Albertin vinkkinä mausteet lisätään ruokaan vasta vähän ennen ruuan valmistumista)

Reseptin makua voi säätää tomaatin ja valkosipulin määrällä. Tomaattipyreen sijaan voi käyttää tomaattimurskaa tai tuoretta tomaattia, tämä vaikuttaa lopputuloksen paksuuteen.

  • Ohje: Livonsaaren Osuuspuutarha

Katso lisää!

Ajankohtaista

Viherlassilan Kevätlehti 2024

Iloisia uutisia Pihastelijoille! Kevätlehtemme on ilmestynyt – ota lehti talteen! Pääset kurkkaamaan lehteä ja sen tarjouksia myös digitaalisesti kuvaa klikkaamalla tai tästä. Ota tarjouksista tiukka

Ajankohtaista

Pihastelupäivät 6.4.-14.4.

Pihastelupäivät avaa Viherlassilan puutarhakauden. Luvassa kauden 2024 uutuuksia, huipputarjouksia, arvontaa, kilpailuja, tarjoilua ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.