Avoinna arkisin: 9-18 | Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukioloajat

Pelargonin hoito pikkutaimesta talvettamiseen

Sijoita pelargoni mahdollisimman valoisaan paikkaan, sillä pelargonit viihtyvät runsaassa valossa.

Poista pikkutaimesta ensimmäiset nuput, jotta taimi jaksaa kasvaa vahvaksi. Voit myös latvoa taimen, mikäli se kasvaa korkeaksi. Latvottu taimi haarautuu ja kasvaa tuuheammaksi.

Anna pelargonin kuivahtaa kasteluiden välillä. Lannoita sitä joka kastelukerralla miedolla kastelulannoitteella.

Kun pikkutaimi on kasvanut suuremmaksi, ja juuret täyttäneet ruukun, vaihda taimelle suurempi ruukku. Pelargoni viihtyy suhteellisen pienessä ruukussa. Ruukun koko riippuu lajikkeesta – voimakaskasvuiset lajikkeet tarvitsevat enemmän tilaa kun vastaavasti miniatyyripelargonille riittää 10 cm ruukku. Käytä pelargonille läpäisevää ja kuohkeaa multaa.

Kesä: Kesällä pelargoni viihtyy ulkona valoisassa ja sateelta suojaisessa paikassa. Kesällä se tarvitsee myös runsaasti lannoitusta; lannoitetta kannattaa antaa joka kastelukerralla.

Talvetus: Tuo pelargoni sisätiloihin syksyllä ennen pakkasia. Mahdollisimman viileä ja mahdollisimman valoisa paikka on paras, mutta jotkut lajikkeet talvehtivat myös viileässä ja pimeässä. Pienikokoiset ja kirjavalehtiset lajikkeet tarvitsevat enemmän valoa myös talven aikana. Talvella pelargonia lannoitetaan hyvin vähän, vähässä valossa ei ollenkaan. Kastelu pidetään niukkana, ja multa saa kuivahtaa kasteluiden välillä.

Katso lisää!

Ajankohtaista

Viherlassilan Kevätlehti 2024

Iloisia uutisia Pihastelijoille! Kevätlehtemme on ilmestynyt – ota lehti talteen! Pääset kurkkaamaan lehteä ja sen tarjouksia myös digitaalisesti kuvaa klikkaamalla tai tästä. Ota tarjouksista tiukka

Ajankohtaista

Pihastelupäivät 6.4.-14.4.

Pihastelupäivät avaa Viherlassilan puutarhakauden. Luvassa kauden 2024 uutuuksia, huipputarjouksia, arvontaa, kilpailuja, tarjoilua ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.