TAIMITAKUU

Haluamme että asiakkaamme onnistuvat meiltä ostettujen taimien kanssa, ja siksi onkin erityisen tärkeää kuljettaa, säilyttää ja istuttaa kasvit asianmukaisesti.

Lue taimien istutusohjeet!

Taimitakuu koskee kaikkia monivuotisia keväällä (30.6. mennessä) ostettuja taimia, joita on käsitelty ja jotka on istutettu ohjeittemme mukaisesti, mutta kasvuunlähtö on tästä huolimatta epäonnistunut. Tällöin annamme tilalle uuden taimen. Mikäli samaa lajiketta ei ole saatavilla, voi ostaja pääsääntöisesti saada korvauksen jollakin toisella hyväksymällään samanhintaisella taimella. Reklamaatio on tehtävä ostovuoden heinäkuun 15. päivään mennessä. 1.7. jälkeen ostetuista taimista kasvuunlähtöreklamaatiot on tehtävä viimeistään neljäntoista vuorokauden kuluessa ostopäivästä.

Reklamaation yhteydessä on esitettävä kuitti sekä taimen nimilappu. Myyjällä ja/tai viljelijällä on oikeus suorittaa istutuskohteessa tarkastuskäynti, vaatia että taimi tuodaan takaisin tarkastusta varten tai oikeus pyytää muu dokumentaatio esim. valokuva. Älä nosta taimea maasta ennen kuin olet saanut toimintaohjeet Viherlassilasta.

Takuuta ei anneta taimille, jotka istutetaan suositeltua menestymisvyöhykettään ankarammalle vyöhykkeelle, eikä myöskään taimia, joilla ei ole tiedossa menestymisvyöhykettä. Takuuta ei myöskään anneta Outlet-, Poistopiste-, eikä syksyn ALE-tuotteille. Emme korvaa talven, tuhoeläinten, epäsuotuisan kasvupaikan tai muiden ulkopuolisten tekijöiden taimille aiheuttamia vahinkoja.