Avoinna arkisin: 9 -20| Lauantai 9-18 | Sunnuntai 10 -17 / Poikkeusaukiolot

Nurmikon hoitoa

Nätti nurmikko on ilo silmälle. Jotta se myös pysyy sellaisena, nurmikko kaipaa huolenpitoa pitkin kasvukautta. Säännöllinen leikkaaminen, kastelu sekä kalkitus ja ravinteet pitävät nurmen vehreänä ja silmän iloisena vuodesta toiseen.

Täältä vinkit nurmikon perustamiseen.

Nurmikon leikkaus, ruohonleikkuu, pihan parturointi - rakkaalla nurmikon trimmauksella on monta nimeä

Kesällä nurmikko leikataan yleensä kerran viikossa, säästä ja siemenseoksesta riippuen. Sopiva leikkuukorkeus on noin 3–5 cm. Leikkaa nurmikko kuivalla kelillä.

Nurmikon lannoitus

Lannoita nurmea säännöllisesti kesän ajan. Hyvä nurmikkolannoite on esimerkiksi Kekkilän Nurmikkolannoite PLUS+. Levitä lannoitetta nurmikolle noin 2,5–3 l / 100 m². Riittävä ja säännöllinen lannoitus ehkäisee sammaloitumista.

Nurmikon lannoitus Kekkilän Nurmikkolannoite PLUS+:lla

Nurmikon kastelu

Kastele nurmikkoa illalla tai varhain aamulla, kun haihdunta on vähäisempää. Kastele reilusti kerralla, jotta juuret hakeutuvat mahdollisimman syvälle. Nurmikkoa kastellaan poutakuukausina säännöllisesti sääolojen ja multakerroksen paksuuden mukaan. Kastele mieluummin harvemmin ja reilusti kuin pikkuisen päivittäin. Kevyt sumutus houkuttelee juuriston pintaan ja houkuttelee kylänurmikan kaltaisia riesoja.

Kevättöitä nurmikolle

Kun nurmikko alkaa vihertää, nappaa harava ja ala rapsutella. Poista lehdet, kuollut kasvusto ja sammalet. Ilmaaminen auttaa nurmikkoa hengittämään ja vähentää sammalen muodostumista. Voit parantaa maaperän rakennetta ilmoittamalla tiivistynyttä nurmikkoa ilmaushiekalla.

Haravaan nojailu ja mustarastaan laulun kuuntelu kuuluu asiaan ja parantaa nurmikonomistajan elämänlaatua.

Nurmikon ilmaus auttaa nurmikon sammaloitumiseen

Jos nurmikossa on aukkoja, paikkaa nurmikonhoitomullalla ja kylvä uutta siementä.

Nurmikkoa kannattaa huoltaa säännöllisellä lannoituksella, jotta sammal ei tunge ruohon väleistä ja nurmikko jaksaa kasvaa. Pysyy vihreyskin oikealla puolella aitaa. Nurmikkoa kalkitaan vuoden tai parin välein.

Miten sammalen saa pois nurmikolta?

Sammal ottaa helposti vallan, jos nurmi on kovin kostea, varjoinen tai tiivistynyt. Myös liian hapan maaperä, vähäinen lannoitus tai ohut kasvualusta houkuttelevat sammalta pintaan. Kun pidät huolta hoitotoimenpiteistä kiinni, sammal pysyy poissa.

Vinkki: Kekkilä Nurmikon Sammalsyöjä PLUS+ on sammaloituneelle nurmikolle tarkoitettu erikoislannoite, joka hävittää sammaleen nurmikolta ja nopeuttaa samalla nurmikon kasvua. Poutasäällä nurmikko kastellaan heti lannoituksen jälkeen. Kuivunut sammal voidaan tarvittaessa haravoida pois, mutta yleensä nurmikko peittää kuivan sammalen elpyessään. Pinnalle kannattaa levittää lopuksi vielä kerros Nurmikon hoitomultaa. Sammalsyöjän vaikutus alkaa näkymään noin neljässä viikossa. Tarvittaessa käsittely voidaan toistaa noin neljän viikon välein

Syystöitä nurmikolle

Elokuun puolivälin jälkeen annetaan nurmikolle vielä syyslannoitus. Se parantaa nurmikon talvehtimista ja edesauttaa kasvuunlähtöä keväällä. Nurmikko leikataan vielä viimeisen kerran syys-lokakuussa, kun kasvu on jo pysähtynyt. Lehdet kannattaa haravoida pois jo syksyllä.

Katso lisää!

Hunajamarja
Ajankohtaista

Hunajamarja – helppo istuttaa, helppo hoitaa!

Satoisa – satoisampi – hunajamarja! Hunajamarja, makeasinikuusama, marjasinikuusama, haskap… tällä marjapensaalla nimet vaihtuvat, mutta suosio kasvaa vuosi vuodelta!