Avoinna arkisin: 9-18 | Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukioloajat

Mullanvaihdon aika!

Helpot ohjeet uusien kasvien ostajalle

1. Ostaessasi uuden viherkasvin, hanki samalla hyvälaatuista multaa. Rakenteeltaan kestävä ja ilmava Kekkilä Viherkasvimulta on tarkoitettu kaikille viherkasveille, erityisesti isoille viherkasveille ja altakasteluruukkuihin. Tumma ja kuohkea Kekkilä Kukkamulta sopii yleismullaksi pienempiin ruukkuihin ja kukkiville ruukkukasveille.

2. Uusi kasvi kannattaa istuttaa isompaan ruukkuun heti hankinnan jälkeen, jotta se jatkaa kasvuaan. Tärkeä toimenpide saattaa helposti unohtua, ellei sitä tee heti. Uuden ruukun halkaisija on hyvä olla kasvin koosta riippuen 2–10 cm entistä suurempi.

3. Salaojita muut kuin altakasteluruukut Kekkilä Ruukkusoralla juuriston hapensaannin varmistamiseksi. Suojaruukkuihin tulevat kasvit on hyvä istuttaa erilliseen sisäruukkuun, esim. muoviseen taimiruukkuun.

4. Ota kalenteriin viikoittainen kastelupäivä, jolloin käyt kasvit läpi. Kokeile sormella multaa tai nosta ruukkua. Jos se on kuiva ja kevyt, kastele. Multa saa kevyesti kuivahtaa kasteluiden välillä.

5.  Aloita lannoitus kasvin juurruttua n. 2-3 viikon kuluttua istutuksesta esimerkiksi Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+:lla. Sekoita Kasvulannoitetta 6 ml 1 litraan vettä (400 ml pullosta 3 pumppausta) ja ravitse joka kasvukaudella joka kastelukerralla.

Ravitse viherkasveja muuten kasvukaudella kerran viikossa. Pimeänä talviaikana kasvien lannoittamista vähennetään selvästi.

Katso lisää!

Ajankohtaista

Viherlassilan Kevätlehti 2024

Iloisia uutisia Pihastelijoille! Kevätlehtemme on ilmestynyt – ota lehti talteen! Pääset kurkkaamaan lehteä ja sen tarjouksia myös digitaalisesti kuvaa klikkaamalla tai tästä. Ota tarjouksista tiukka

Ajankohtaista

Pihastelupäivät 6.4.-14.4.

Pihastelupäivät avaa Viherlassilan puutarhakauden. Luvassa kauden 2024 uutuuksia, huipputarjouksia, arvontaa, kilpailuja, tarjoilua ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.