Avoinna arkisin: 9-20| Lauantai 9-18 | Sunnuntai 10 -17 / Poikkeusaukioloajat

Vaikuta väreillä!

Sipulikukat hehkuvat lähes kaikissa sateenkaaren väreissä.

Tässä muutamia vinkkejämme väriteemojen valintaan

VALKOINEN

Valkoiset kukat ovat parhaimmillaan vihreiden lehtien seurassa. Keskity yhteen valkoisen sävyyn, sillä valkoinen ei suinkaan ole pelkkää puhtaan valkoista! Valkoiset kukat ovat tarpeen myös silloin kun vierekkäiset lajit eivät soinnu yhteen, tällöin valkoiset kukat pehmentävät siirtymää.

SININEN JA LILA

Sininen ja lila ovat rauhallisia värejä, joilla saa istutukseen leppoisuutta ja tilan tuntua. Sinililjojen sininen kukkameri ilahduttaa jo varhain keväällä! Anna niiden levitä vapaasti puiden ja pensaiden alle ja jopa nurmikolle. Yksinkertainen keino saada puutarha näyttämään isommalta on istuttaa reunaosien kukkapenkkeihin viileitä sävyjä.

KELTAINEN JA ORANSSI

Keltainen on auringon ja ilon väri. Keltaiset kukat tuovan valon mukanaan koko puutarhaan. Kukkasipuleissa keltaiset sävyt ovat usein hieman viileitä – vaaleankeltaisia ja hieman sitruunaan vivahtavia. Keväällä keltainen on pitkän talven jälkeen odotettu näky – lupaus tulevasta kesästä. Kukkapenkissä keltaisen, oranssin ja punaisen eri sävyt sopivat hyvin yhteen.

PUNAINEN

Punainen on ihana, dramaattinen ja intohimoinen väri. Se on intensiivinen, joten se nousee istutuksissa hyvin esiin. Käytä siis harkiten. Älä sijoita kirkkaita punaisia kukkia pastellien seuraan, sillä pastellivärit haalistuvat ja häviävät taustaan. Yhdistä hehkuvaa punaista taas muihin hehkuviin väreihin esimerkiksi kirkkaaseen siniseen ja saat häikäisevän väritehon.

VAALEANPUNAINEN

Herkkä vaaleanpunainen on hento, mutta samalla voimakas väri. Se pyöristää ja pehmentää muita värejä. Vaaleanpunainen on kaunis katsella ja se on helppo sijoittaa. Vaaleanpunainen kukkaryhmä saa ryhtiä jo muutamasta voimakkaan lilasta ukkolaukasta. Voit täydentää vaaleanpunaista kukkapenkkiä myös voimakkaan pinkillä tai kirsikanpunaisella yksityiskohdalla niin saat puutarhaan valoa ja täyteläisyyttä.

Vinkki: Kukkasipuliravinne on sipulikukille kehitetty pitkävaikutteinen erikoislannoite, joka takaa värikkään ja runsaan kukinnan vuodesta toiseen. Ravinteen avulla vaativistakin sipulikukista, kuten tulppaaneista ja liljoista on iloa pitkään.

Katso lisää!

Ajankohtaista

Pörriäisten puolella!

Vinkit pölyttäjäystävälliseen puutarhaan Puutarhan vehreys ja kukkaloisto eivät ole pelkästään ilahduta pihastelijaa, vaan niillä on myös suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä. Monilajisessa pihassa ja puutarhassa

Ajankohtaista

Kylvä oma kukkaniitty!

Kauneutta ja monimuotoisuutta pihaan! Kukkaniityn toteutukseen ei tarvitse suurta tilaa, pienikin alue pihalla riittää. Voit kylvää niittykukkia melkein mihin vain – puiden alle, kukkapenkkien täydennyksenä,