Avoinna arkisin: 9 -17| Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukiolot

vuoden herkullisimmat lajikkeet

On aika suunnata katseet uuteen kasvukauteen. Mitäs, jos tänä vuonna kokeilisit jotain uutta?

Olemme koonneet sinulle listan tämän kauden kiinnostavimmista kasvatettavista:

Soijapapu ’Summer Shells on herkullinen lisä kesäkeittiöön. Tämä helppohoitoinen ja runsassatoinen lajike viihtyy aurinkoisella, suojaisalla kasvupaikalla, jossa maa on vettä läpäisevää ja ravinteikasta. Nuoret pavut sopivat mainiosti ruoanlaittoon ja ovat erinomainen valinta edamameherkutteluun. Pavut nautitaan tuoreena, kun ne ovat keitetty. Siemenet kylvetään suoraan maahan hallavaaran väistyttyä, ja satoa päästään keräämään heinäkuun lopulta ensimmäisiin pakkasiin asti.

Korianteri ’Marinoon korvaamaton aasialaisten ruokien ystäville. Lajike erottuu edukseen intensiivisen makunsa ja nopean kasvunsa ansiosta. Kokeile tuoreena salsoissa, wokkiannoksissa tai kastikkeissa – makuelämys on taattu! Siemenet kylvetään suoraan kasvupaikalle.

Karhunlaukka on monivuotinen ja helposti viljeltävä yrtti, jonka leveät, valkosipulin makuiset lehdet puhkeavat ennen kukintaa. Sekä lehdet että kirkkaanvalkoiset kukinnot ovat syötäviä ja sopivat koristeeksi erilaisiin ruoka-annoksiin. Esikasvatetaan sisätiloissa. Syksyllä voidaan kylvää myös suoraan ulos. Jos itäminen ei ole lähtenyt käyntiin kuukauden kuluessa, kylvös kannattaa siirtää viileään kuukaudeksi. Talvehtii pakkaselta suojassa.

Malabarinsitrusheinä tuo aasialaisiin ruokiin raikkaan sitruunaisen ja kirpeän aromin. Tämä aromikas yrtti sopii erityisesti kala- ja liharuokien maustamiseen kypsennyksen aikana. Esikasvatus aloitetaan huhtikuussa. Taimet siirretään ulos pakkasten mentyä.

Kirsikkatomaatti Ormato BIO on San marzano -tyyppinen kirsikkatomaatti, jonka soikeat ja viehättävän oranssit hedelmät painavat noin 10–15 grammaa. Hedelmät sopivat erinomaisesti naposteltaviksi, säilykkeisiin ja grillattavaksi.  Esikasvatetaan helmi-maaliskuussa, ja kylvöstä satoon kuluu noin neljä kuukautta. Taimet istutetaan lopulliselle kasvupaikalle vasta, kun yöpakkaset ovat ohi. Parhaan sadon varmistamiseksi sivuversot kannattaa poistaa, ja tukeminen on suositeltavaa.

Viidakkokurkku ’Sandia on hauska ja köynnöstävä minikurkku, jonka kasvusto voi yltää jopa 3 metrin pituuteen. Lajike tuottaa makean happamia noin 2-4 cm pitkiä hedelmiä, jotka voi nauttia tuoreina tai pikkelöityinä. Esikasvatetaan huhti-toukokuussa. Köynnöstävä kasvutapa vaatii tuennan.

Sitruunakurkku on erikoinen ja herkullinen kurkkulajike, joka hurmaa ulkonäöllään ja maullaan. Sen pyöreät, noin omenan kokoiset hedelmät kypsyvät kauniin sitruunankeltaisiksi. Hedelmäliha on valkoista, maultaan makeaa, hedelmäistä ja aavistuksen hapanta. Kuori on ohut ja syötävä. Sitruunakurkkua on helppo viljellä niin kasvihuoneessa kuin avomaalla. Esikasvatus kannattaa aloittaa maalis-huhtikuussa.

Hemmottelemme kanta-asiakaitamme annossiementarjouksella. Osta 5, maksa 4 – tarjoamme edullisimman! Katso tarjous tästä. Mikä olisikaan parempi tapa hemmotella makunystyröitä kuin kasvattaa itse ruokia, jotka nostavat arkisenkin aterian uusiin ulottuvuuksiin! 

Katso lisää!

Kauniisti villiintynyt on yksi puutarhatrendeistä 2025
Ajankohtaista

Puutarhatrendit 2025

Vuoden 2025 puutarhatrendit tulevat myös meille Turkuun! Puutarha on siitä mukava paikka mellastaa, että siellä on aina trendikäs, tekipä mitä vaan, mutta jos haluaa olla