Avoinna arkisin: 9-20| Lauantai 9-18 | Sunnuntai 10 -17 / Poikkeusaukioloajat

Onnistu esikasvatuksessa

Oma papu paras papu!

Kaikenlainen viljely hoitaa myös mieltä, sillä  kasvun ihme ja siitä saatava ilo kantaa.

Chilit, munakoiso, paprika, tomaatti ja latva-artisokka ovat esimerkkejä vihanneksista, jotka vaativat pitkän kasvukauden. Siksi näiden kasvatus kannattaa aloittaa ajoissa, jo talvella sisätiloissa, jotta sato ehtii valmistua kesän-syyskesän aikana. Jokaisella hyötykasvilla on omat viljelyohjeensa ja niihin kannattaa tutustua  ennen kasvatuksen aloittamista.

Näin onnistut

  • Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Viljelyprojektejasi suunnitellessasi, yritä pitää mielessä millaiset olosuhteet sinulla on kasveille tarjota, kuinka paljon tilaa on käytettävissä ja myös kuinka paljon aikaa haluat hoitotoimenpiteisiin laittaa.
  • Siemenien laatu ja tuoreus vaikuttaa merkittävästi esikasvatuksen onnistumiseen, valitse siis aina luotettava toimittaja. Muista myös tarkistaa tarvitsevatko siemenet kylmäkäsittelyn tai vedessä liottamisen ennen kylvämistä.
  • Multakin on tuoretuote ja erityisesti esikasvatusvaiheessa sen laadulla on väliä. Esi- ja taimikasvatukseen on saatavilla sitä varten tehtyä multaa, joka on ilmavaa, vettä läpäisevää ja sopivasti lannoitettu. Näin taimet saavat kasvulleen parhaan mahdollisen alun.
  • Kylvä aina vain puhtaisiin ruukkuihin. Kaikki epäpuhtaudet heikentävät taimien mahdollisuuksia kasvaa vahvoina. Ruukuissa on onneksi valinnanvaraa biohajoavista viljelyruukuista turveruukkuihin ja -potteihin. Esikasvatusta voi harrastaa myös monenlaisissa kierrätetyissä astioissa kuten maitopurkeissa. Tällöinkin astioiden puhtaus on ehdottoman tärkeää.

Valoa, lämpöä ja kosteutta

  • Kasveilla on erilaiset vaatimuksen valon suhteen jo esikasvatusvaiheessa. Joitain hyötykasveja esikasvatetaan heti valoisassa, jotkut vaativat pimeän alkujakson. Mitä aikaisemmin talvea esikasvatus aloitetaan, sitä suurempi on lisävalaisimien käyttötarve.
  • Esikasvatuksessa tarvitaan myös sopivat lämpöolosuhteet. Lämpömittari on arvokas apuri tässä tarkkailussa. Erilaiset lämmittävät kankaat ja lämpöalustat auttavat helposti lisäämään lämpöä, jos kasvatuspaikka sitä vaatii.
  • Taimien kasvu vaatii tasaisen kosteuden. Suihkupullo on armollisempi kosteuttaja kuin kastelukannu kun kyseessä on pienet siemenet ja herkät taimet.
  • Pihastele viljelyjesi parissa säännöllisesti ja täysin rinnoin!

Tervetuloa tutustumaan siemenvalikoimaamme ja ihastumaan uutuuksiimme!

Katso lisää!

Ajankohtaista

Pörriäisten puolella!

Vinkit pölyttäjäystävälliseen puutarhaan Puutarhan vehreys ja kukkaloisto eivät ole pelkästään ilahduta pihastelijaa, vaan niillä on myös suuri merkitys luonnon monimuotoisuuden ylläpitämisessä. Monilajisessa pihassa ja puutarhassa

Ajankohtaista

Kylvä oma kukkaniitty!

Kauneutta ja monimuotoisuutta pihaan! Kukkaniityn toteutukseen ei tarvitse suurta tilaa, pienikin alue pihalla riittää. Voit kylvää niittykukkia melkein mihin vain – puiden alle, kukkapenkkien täydennyksenä,