Avoinna arkisin: 9-18 | Lauantai 10-16 | Sunnuntai 10 -16 / Poikkeusaukioloajat

Kiinnostaisiko mullaton viljely?

Mullaton viljely

Lähes kaikkia huonekasveja voi kasvattaa mullattomassa kasvualustassa. Voit juurruttaa viherkasvin pistokkaita vedessä, tai pestä mullan pois kasvin juurista.

Pidä kasvi muutama tunti vesiämpärissä, jotta sen nestejännitys on istutettaessa mahdollisimman hyvä.

Tarvitset reiällisen sisäruukun, ja sitä muutaman sentin isomman vedenpitävän reiättömän suojaruukun. Myös vesisäiliölliset ja vesiviljelyyn tarkoitetut ruukut ovat sopivia. Vesitasomittari helpottaa kastelutarpeen tunnistamista.

Viherkasvisora on kestävää, eikä sitä tarvitse vaihtaa. Jos soran pinnalle kertyy suoloja esimerkiksi lannoitteista, se huuhdellaan.

Istuttaminen:

Huuhtele sora ennen käyttöä. Täytä reiällisen ruukun pohja muutaman sentin kerroksella Viherkasvisoraa. Aseta kasvi sorakerroksen päälle ja täytä varovasti juurten ympäriltä ja päältä. Istuta kasvi samaan syvyyteen kuin aiemmin. Kastele kasvi huuhtelemalla esimerkiksi hanan alla, ja aseta se suojaruukun sisälle. Jos käytät vesimittaria, vettä annetaan vesimittarin optimimerkkiin saakka.

Pidä kasvi istutuksen jälkeen muutama viikko suojassa suoralta auringonvalolta ja sumuttele vedellä tarvittaessa. Näin annat aikaa juurten kasvulle ja kasvin totuttautumiselle uuteen kasvualustaan. Suuret kasvit on tuettava tukikepeillä, kunnes juuristo on kasvanut ja pitää kasvin tukevasti pystyssä.

Lannoittaminen:

Lannoita kasveja Kekkilä Viherkasviravinteella säännöllisesti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lannoittaminen on tärkeää, sillä Viherkasvisorassa ei ole ravinteita.

Lähde: Kekkilä

Katso lisää!

Ajankohtaista

Viherlassilan Kevätlehti 2024

Iloisia uutisia Pihastelijoille! Kevätlehtemme on ilmestynyt – ota lehti talteen! Pääset kurkkaamaan lehteä ja sen tarjouksia myös digitaalisesti kuvaa klikkaamalla tai tästä. Ota tarjouksista tiukka

Ajankohtaista

Pihastelupäivät 6.4.-14.4.

Pihastelupäivät avaa Viherlassilan puutarhakauden. Luvassa kauden 2024 uutuuksia, huipputarjouksia, arvontaa, kilpailuja, tarjoilua ja tekemistä sekä lapsille että aikuisille.