Siemenet

Annossiemenet

Kädet multaan, siinä on itua!

Kasvun seuraaminen on jännittävää puuhaa niin aloittelevalle kuin kokeneellekin viherpeukalolle.

Viherlassilan puutarhamyymälästä löydät reilun valikoiman hyötykasvien ja kukkien siemeniä, myös luonnonmukaisesti viljeltyjä siemeniä.

Pussin etu- ja/tai takapuolella olevat symbolit antavat nopeasti tärkeimmät tiedot siementen valitsemiseksi. Pussin tietojen avulla voi valita omiin tarpeisiinsa parhaiten sopivat kasvit ja lajikkeet.
Tutustu valikoimaan myymälässä!

Meillä on myös kattava valikoima multia sekä tarvikkeita kaikenlaiseen viljelyyn ja kasvatukseen.

Siemenvalikoimamme on laajentunut entisestään, ja asiakkaamme pääsevät testaamaan toinen toistaan mielenkiintoisempaa uutta ja pihastuttavaa! Alla olevan valikoiman lisäksi meiltä löydät Nelson Gardenin siemenet sekä valikoiman Scheteligin siemeniä.
Puutarhan Ilo- lehteä voit selata tästä.

Huomioithan, että annossiemenvalikoimamme on saatavissa vain myymälässä. Lähetämme siemenistä ainoastaan nurmikonsiemeniä. Toimitukset vain yli 50e ostoksille.

show blocks helper
Uutuus

SIEMENSEOS MICRO GREENS Agronom

1,45  5 g

Mikroversot ovat superfoodia! Nopeasti kasvava sekoitus tuoretta, värikästä ja terveellistä salaattiin ja leivän päälle.  Sopii kasvatettavaksi ikkunalaudalla tai ulkona puutarhassa. Pakkauksen kokonaissisältö: 5,0 g – retiisi, vihreä – 2,0 g, keräkaali, violetti – 3,0 g.

Uutuus

KUKKASIEMENSEOS BLUE Agronom

1,45  1 g

Sekoite sisisävyisiä kukkia, yksivuotinen

Uutuus

KUKKASIEMENSEOS BUTTERFLY Agronom

1,95  1 g

Sekoitus sisältää 20 lajiketta kirkasvärisiä, yksivuotisia kukkia perhosille. Kukkii runsaasti läpi koko kesän. Kukat sopivat myös kimppuihin!

Uutuus

KUIVAKUKKASIEMENSEOS EVERLASTING FLOWERS Agronom

1,95  2 g

Sekoitus sisältää 15 lajia kirkasvärisiä, yksivuotisia kukkia. Kukat sopivat kuivattavaksi ja käytettäväksi erilaisiin kukka-asetelmiin ja kimppuihin.

Uutuus

KUKKASIEMENSEOS HONEY BEE Agronom

1,95  2 g

Sekoitus sisältää 20 lajia runsaasti mettä tuottavia, yksivuotisia kukkia mehiläisille ja muille pölyttäville hyönteisille. Kukkarunsautta riittää koko kesän!

Uutuus

KUKKASIEMENSEOS LAST MINUTE Agronom

1,95  3 g

Sekoitus sisältää 24 lajiketta kirkasvärisiä, helposti kasvatettavia ja nopeasti itäviä, yksivuotisia kukkia. Kukkii runsaasti läpi koko kesän. Kukat sopivat myös kimppuihin.

Uutuus

KUKKASIEMENSEOS PINK Agronom

1,45  1 g

Sekoitus sisältää 22 lajia yksivuotisia kukkia, jotka kukkivat pinkin sävyissä. Kukkii runsaasti läpi koko kesän. Voidaan kasvattaa kivipuutarhoissa, ruukuissa, parvekelaatikoissa.

Uutuus

KUKKASIEMENSEOS TUBINGER FOR BEES Agronom

1,95  1 g

Sekoitus sisältää 23 lajia yksivuotisia kukkia mehiläisille ja muille pölyttäville hyönteisille. Runsaskukkainen, koko kesän kukkiva seos.

Salkoruusu Summer Carnival mix Seklos

Alcea rosea Summer Carnival 1,45  0,6 g

Kaksivuotinen kasvi. Sekoite eri värejä.  Nämä kauniit kukat sopivat kaikkialle, mihin tarvitaan korkeita kasveja kirkkaanvärisin kukin.Kylväytyy itsestään usein monivuotiseksi. Yhdessä varressa voi olla jopa 30 kukkaa. Kaunis perinnekasvi.

Uutuus

SIPULI ROSSA LUNGA DI FIRENZE Agronom

Allium cepa 'ROSSA LUNGA DI FIRENZE' 1,95  1 g

Keskivarhainen, runsassatoinen sipulilajike. Vaaleanpunainen, maultaan mieto sipuli. Sopii käytettäväksi tuoreena, erityisen maukas grillattuna.

Uutuus

SIPULI WITTE VAN LISSABON Agronom

Allium cepa 'WITTE VAN LISSABON' 1,95  1 g

Kevätsipuleiden runsassatoinen varhaislajike. Käytetään salaateissa ja mausteena. Viljellään kasvihuoneissa, avomaalla. Maku on mieto ja hieno. Voidaan kylvää syksyllä alkukevään sadonkorjuuta varten. Kasvaa parhaiten hiekkaisessa tai hieman hiekkaisessa savimaassa. . Kasvukausi 45–55 vuorokautta. Tyviosa paksuuntuu sipuliksi, jos ei korjata nuorena vihersipulina.

Sipuli White Lisbon Seklos

Allium cepa L. 2,95  2 g

Kevätsipuleiden runsassatoinen varhaislajike. Lehdet ovat miedon makuiset; pitkä ja paksu valkoinen varsi. Käytetään salaateissa ja mausteena. Viljellään kasvihuoneissa, avomaalla ja suojattuna. Voidaan kylvää syksyllä alkukevään sadonkorjuuta varten. Kasvaa parhaiten hiekkaisessa tai hieman hiekkaisessa savimaassa.

Uutuus

PILLISIPULI BAJKAL Agronom

Allium fistulosum L. 1,45  1 g

Pillisipuli eli talvisipuli on laukkojen eli sipulien sukuun kuuluva monivuotinen kasvi, jota viljellään vihanneksena. Kestää kylmää, kasvu alkaa keväällä erittäin aikaisin. Kasvaa hyvin humusrikkaassa, hiekkaisessa maaperässä.

Purjo October Seklos

Allium porrum 'October' 3,95  4 g

Purjosipulit maistuvat samalta kuin sipulit, mutta miedommilta. Vain purjosipulin valkoinen osa on tarkoitettu syötäväksi. Sopii salaatteihin, grillattavaksi tai pikkelssiin muiden vihannesten kanssa. Taimet istutetaan yksitelle vihannespenkkiin. Sato korjataan myöhäiskesällä tai -syksyllä. Osa sadosta voidaan jättää maahan ja korjata loka-marraskuussa.

Uutuus

PURJO OCTOBER Agronom

Allium porrum 'October' 1,95  1 g

Syksyllä korjattavaksi tarkoitettu lajike. Suorakylvö maaliskuusta huhtikuuhun, taimien kasvatus helmikuun jälkipuoliskolta alkaen. Kasvin käytettävän osan pituus on 30–35 cm.

Purjo Terminal Seklos

Allium porrum 'Terminal' 1,95  1 g

Purjosipulit maistuvat samalta kuin sipulit, mutta miedommilta. Vain purjosipulin valkoinen osa on tarkoitettu syötäväksi. Sopii salaatteihin, grillattavaksi tai pikkelssiin muiden vihannesten kanssa. Taimet istutetaan yksi kerrallaan vihannespenkkiin. Sato korjataan myöhäiskesällä tai syksyllä. Tämä lajike tuottaa pidemmän valkoisen osan kuin purjosipulin myöhäislajikkeet. Siemenet ovat paperisessa kylvönauhassa, jonka ansiosta siemenet päätyvät oikeille etäisyyksille eikä harvennusta tarvita.

Uutuus

RUOHOSIPULI MEDIUM LEAF Agronom

Allium schoenoprasum 'Medium Leaf' 1,95  1,5 g

Monivuotinen, pakkasenkestävä, helposti kasvava. Sato valmistuu aikaisin keväällä, kun muita vihanneksia ei ole vielä saatavana, ja satoa voi kerätä koko kauden. Kukinnot kannattaa poistaa, ja käyttää vaikka salaateissa mausteena ja koristeena.

Uutuus

TILLI COMMON Agronom

Anethum graveolens 1,45  3 g

Keskivarhainen, tuottoisa lajike. Helppo kasvattaa, kasvavat hyvin myös varjossa. Ruoassa käytetään tuoreita tai kuivattuja lehtiä, kukkia, varsia. Sopii pakastamiseen, säilömiseen. Kylvä 10 päivän välein, jotta voit syödä tuoretta tilliä koko kesän ajan.

Uutuus

TILLI COMPACT Agronom

Anethum graveolens 'Compact' 1,45  3 g

Runsassatoinen lajike, vihreät, aromaattiset lehdet – käyttöön tuoreena, pakastettuna, kuivattuna. Kypsyy 65–75 päivässä kylvön jälkeen. Tilli kasvaa hyvin riittävässä kosteudessa 15–20 °C lämpötilassa.

Uutuus

TILLI MAMMOTH Agronom

Anethum graveolens 'Mammoth' 1,45  4 g

Suosikki lehtitilli! Keskivarhainen, runsassatoinen lajike. Lehdet ovat tummanvihreitä, tuoksuvia. Kukinta on myöhäinen. Tilliä voidaan kasvattaa muiden vihannesten joukossa, kuten porkkanoiden, lehtisalaatin, retiisien ja perunoiden.

Tilli Oliver Seklos

Anethum graveolens 'Oliver' 1,95  5 g

Erittäin aromaattinen tillilajike, jonka vihreät lehdet voidaan käyttää tuoreina, pakastettuina tai kuivattuina. Jos haluat korjata satoa koko kauden ajan, suosittelemme kylvämään sitä keväästä syksylle asti. Sato kasvaa korjattavaksi 65–75 päivän kuluttua kylvöstä, kasvihuoneessa tai muuten suojattuna 40–50 päivässä. Kasvaa hyvin kosteassa maassa 15–20 °C:n lämpötilassa.

Tilli Common Seklos

Anethum graveolens L. 2,95  4 g

Satoisa tillilajike, jonka vihreät aromaattiset lehdet voidaan käyttää tuoreina, pakastettuina tai kuivattuina. Jos haluat korjata satoa koko kauden ajan, suosittelemme kylvämään sitä keväästä syksylle asti. Sato kasvaa korjattavaksi 65–75 päivän kuluttua kylvöstä, kasvihuoneessa tai muuten suojattuna 40–50 päivässä. Siemenet ovat paperisessa kylvönauhassa, jonka ansiosta siemenet päätyvät oikeille etäisyyksille eikä harvennusta tarvita.

Leijonankita Magic Carpet Seklos

Anthirrhinum majus 'Magic Carpet' 0,75  0,1 g

Yksivuotinen kasvi, jolla kauniit kukat. Kasvatetaan kukkapenkeissä ja ruukuissa; kukat sopivat kimppuihin. Kukat alkavat avautua alhaalta lähtien, kukin kukinto kukkii noin 12 päivää ja koko kasvi 3–3.5 kuukautta. Viihtyy ja kukkii hyvin valoisassa ja aurinkoisessa paikassa sekä varjossa, löyhässä maaperässä. Värisekoite.

Uutuus

RYHMÄLEIJONANKITA BRIGHTON ROCK Agronom

Antirrhinum majus 'BRIGHTON ROCK' 1,45  0,5 g

Yksivuotinen kesäkukka, joka sopii ryhmiin ja ruukkuistutuksiin. Sopii kimppuihin. Kasvaa ja kukkii sekä auringossa että puolivarjossa, menestyy paremmin ilmavassa maaperässä.

Etsitkö inspiraatiota puutarhaasi?

Lue puutarhurisi vinkit