5 vinkkiä viherkasvien talvihoitoon

Talvi on huonekasveille kaikista stressaavinta aikaa. Päivät ovat lyhyitä ja valoa on vähän.

Näillä vinkeillä autat huonekasvisi talven yli kevääseen ja lisääntyvän valon aikaan.

Kasvit viihtyvät paremmin, jos ne kootaan ryhmiksi. Kasvit haihduttavat vettä huoneilmaan ja mitä enemmän kasveja tilassa on, sitä tehokkaammin ne pystyvät parantamaan kuivaa huoneilmaa.

Vinkkejä viherkasvien talvihoitoon

  1. Vähennä kastelua. Anna mullan reilusti kuivahtaa kastelujen välillä.
    Tunnustele mullan kosteutta ennen kastelua tai kokeile ruukun painoa.
  2. Lopeta lannoitus marras-tammikuun ajaksi ja anna sen sijaan kasveille merileväuutetta. Merileväuute lisää kasvien elinvoimaisuutta.
  3. Lisää ilmankosteutta. Kasvin suihkuttelu ja sumuttelu pitää kasvin lehtien pinnat puhtaana ja tällöin kasvin on helpompi yhteyttää. Korkea ilmankosteus pitää myös tuholaiset poissa.
  4. Pidä kasvin lehdet puhtaina pölystä.
  5. Lisää valoa – Siirrä kasvit valoisimmalle ikkunalle. Ota verhot ja kaihtimet päivällä pois ikkunan edestä tai korvaa kasvivaloilla vähäistä auringonvaloa.

TIESITKÖ, että huonekasvit puhdistavat huoneilmaa?

Viherkasvit luovat kotiin viihtyisyyttä, mutta ne myös puhdistavat huoneilmaa.

Anopinkieli on yksi parhaimmista ilmanpuhdistajakasveista. Monien muiden kestävien ja vaatimattomien huonekasvien tavoin anopinkieli poistaa ilmasta esimerkiksi bentseeniä, formaldehydiä ja trikloorietyleeniä sekä yöaikaan myös hiilidioksidia. Muita ilmaa puhdistavia huonekasveja ovat mm. kultapalmu, kirjovehka, reunustraakkipuu, viirivehka, flamingonkukka, puikkokämmekkä ja limoviikuna.