Joulutähti kaipaa lämpöä ja valoa

Upeat joulutähdet

Lämpöä ja valoa – näin hoidat joulutähteä

 

Joulutähti on yksi Suomen suosituimmista joulukukista. Tämä joulukukkien klassikko tarvitsee lämpimän ja valoisan paikan kukoistaakseen. Sitä on myös suojeltava ahkerasti vedolta.  Ihannehuonelämpötila on noin 15–22 astetta. Talvikuukausina joulutähti kaipaa valoa, joten muista valita sille kodin valoisin paikka.


Kastelussa paras sääntö on: vähemmän on enemmän
.
Nyrkkisääntönä on, että vettä tulisi antaa pieni määrä joka toinen tai kolmas päivä. Veden tulisi olla mieluiten huoneenlämpöistä. Kaikki liika vesi olisi poistettava kasvin alustalta 15 minuuttia kastelun jälkeen.

Jos huoneessa on todella lämmin tai kasvi on patterin läheisyydessä, olisi sitä kasteltava joka päivä.

Muista: mitä pienempi kasvi on, sitä useimmin sitä tulee kastella. Minijoulutähdet tarvitsevat vettä joka päivä, sillä niillä on vain pieni multapaakku käytettävissään vesivarastoa varten

Joulutähtipäivä 12.12. ja sen pieni historia

Joulutähtipäivänä juhlitaan jokaisen joulukuun 12. päivänä. Amerikan suurlähettiläs Joel Roberts Poinsettia löysi v. 1828 Meksikon luonnosta villinä kasvavia joulutähtiä. Tuotuaan kasvin 200 vuotta sitten Yhdysvaltoihin,  nimettiin kasvi hänen mukaansa Poinsettiaksi. Pian kasvin Yhdysvaltoihin tulon jälkeen upea punalatvainen kukka levisi ympäri maan.  Yhdysvaltain kongressi julisti joulukuun 12. päivän 1852 ”Poinsettiapäiväksi”. Siitä lähtien Joulutähtipäivää on vietetty Yhdysvalloissa ja sittemmin ympäri maailmaa.

Joulutähtipäivää voi juhlistaa tietenkin antamalla kaunis joulutähti pitämälleen henkilölle tai sellaiselle, jonka haluaa tehdä iloiseksi. Kaunista Joulutähtipäivää!