Amaryllis kukkii vuodesta toiseen

Uutta! Vaha-amaryllis

Saitko lahjaksi amarylliksen? Älä heitä kukkinutta amaryllistä pois, vaan säästä sipuli ja toimi vinkkiemme mukaan, niin pääset nauttimaan näyttävästä kukinnasta myös ensi vuonna!

1) Poista siemenkodat kukinnan jälkeen, jotta sipulin kasvuvoimaa ei menisi ’hukkaan’.

2) Leikkaa kukkavarret ja lehdet pois, ennen kun ne ovat kokonaan kuihtuneet. Säilytä sipuli ruukussaan kuivassa ja lämpimässä paikassa uudelleen istutukseen asti.

3) Uudelleen istutus
Ota sipuli ruukusta. Poista kuivat juurenosat. Laita sipuli vesilasiin niin, että juuret ovat vedessä, mutta sipuli ei. Anna juurien imeä vettä yön yli.
Valitse sen kokoinen ruukku, että sipulin ja ruukunreunan väliin jää tilaa parin sormen leveyden verran joka puolelle. Istuta niin, että sipulista jää 2/3 osaa mullan pinnan yläpuolelle. Käytä kunnollista ruukkukasvimultaa ja lisää hiekkaa läpäisevyyden vuoksi mukaan tarvittaessa. Pidä amaryllistä valoisalla paikalla ja jatka niukkaa kastelua noin kerran viikossa. Lisää kasteluveteen kukkaravinnetta.

4) Uudelleen kukinta
Kesällä Amaryllikset viihtyvät parhaiten ulkona puutarhassa. Anna ruukun olla ulkona niin pitkään kuin mahdollista – sipulit kasvavat niin kauan kuin lämpötila on yli + 12 astetta. Ota sipulit sisälle kuitenkin ennen yöpakkasia.

Syksyllä kun sisällä lehdet alkavat kuihtua, on aika lopettaa kastelu ja siirtää sipulit pimeään. Sipulin levättyä, alkavat uudet lehdet ja parhaassa tapauksessa kukkavarretkin pilkistellä, ja pian saat nauttia uudesta kukkaloistosta.