10 parasta mieskasvia

Isät, isit, isulit, iskät, ukot, isoisät, faffat, muffat ja papat – Nyt on aika juhlia Isää! 

Isänpäivä lähestyy, mutta oletko vielä vailla lahjaideaa? Viherkasvi on loistava lahja, sillä kaikille isille löytyy omanlaisensa kasvi. Tässä meidän valitsemat 10 parasta isäkasvia.

Isälle, joka osaa kaiken

Taiturimaiset ja/tai gt:stä pitävät isät suoriutuvat Sitruunapuun kasvattamisesta joko taidoillaan tai gt-motivaatiollaan. Jos isäsi viihtyy lämpimällä paikalla, kesät patiolla tai parvekkeella ja jos hän hakeutuu sisään ennen pakkasia, sitruunapuu on ihan identtinen kasvikaveri. Tasainen kastelu on tarpeen!

Välimeren multa

Välimeren multa hellii näiden kasvien juuria.

Eksoottiselle komistukselle

Kun isän suonissa virtaa muutakin, kuin ihan supisuomalaista verta, voi hänelle sopivin kasvi olla ananas. Tasainen lämpö, valo ja kosteus riittää pitämään ananaksen tyytyväisenä. Helppo ja kiva kaveri siis!

 

Perinteitä kunnioittavalle isälle

Myrtti on talven viileydestä pitävälle isälle sopiva vanhan ajan huonekasvi. Se istuu erityisen  hyvin tyttölasten isälle, sillä ennen muinoin myrtistä sidottiin morsiusseppeleitä. Ryhdikkyys on myös hyvä tuntomerkki – myrtti on puuvartinen!

 

Katseita vangitsevalle isälle

Jos isäsi on katseenvangitsija ja onnistuu olemaan yhtä aikaa jännittävä ja turvallinen, on banaani hyvä valinta huonekasviksi. Varsinkin, jos olet ainoa lapsi – banaani nimittäin tuottaa satoa harvakseltaan.

 

Isälle, jolla on rahaa, jolla ei ole rahaa tai joka haluaisi rahaa

Rahapuu on klassikko ja varma valinta silloin, kun halutaan vilpittömästi onnitella. Rahapuu rakastaa valoa ja tuo onnea. Ihan kuin moni isä!

 

Hajamieliselle isälle

Palmuvehka kaipaa vain vähän hoitoa ja tykkää siitä, jos kastelu unohdetaan välillä kokonaan, niin että multa ehtii kuivahtaa. Palmuvehka ei myöskään valita, jos ei saa paljoa valoa.

 

Anoppinsa unohtavalle isälle

Anoppi ei pääse unohtumaan, kun isällä on Anopinkieli muistuttamassa rakkaasta läheisestä. Anopinkieli puhdistaa ilmaa (kyllä!) ja pysyy hengissä vaikka lähes pimeässä ja miltei ilman kastelua.

 

Isälle, jolla on ikkunalauta

Pullojukka tyylittää ikkunalaudan tai valoisan nurkkauksen. Pyöreäksi pullistuva runko viehättää useimpien isien silmää. Pullojukka ei rasita kastelukättä.

 

Testosteronia puhkuvalle isälle

Kultaköynnös tasapainottaa riippuvalla olemuksellaan ylenpalttista testosteronia pursuavaa isää tai pappaa. Kultaköynnöksen saaminen on siis miehinen kehu vailla vertaa! Kultaköynnös viihtyy monen isän lailla kuumassakin, kunhan saa tarpeeksi juotavaa.

 

Mahtipontiselle isälle

Suureksi kasvava, valossa viihtyvä Sutipuu letitettyine runkoineen on näyttävä viherkasvi, joka on edukseen komean isän vieressä. Sopii myös vertauskuvalliseksi lahjaksi isälle, jolla on paljon lapsia.

 

Viherlassilan valikoimista löytyy lahjoja myös järeämmästä puutarhanhoidosta pitävälle isälle: lintulauta, talikko, multakuorma tai kivestä tehty patsas tai vaikka ihan pihasuunnittelu ensi kesäksi valmiiksi.