Helpota elämää maanpeitekasveilla

Maanpeitekasvit vähentävät ikävän kitkemistyön minimiin. Maanpeittokasvit  kaunistavat puiden ja pensaiden alustat, ja luontokin kiittää ekologisesta katteesta. Peittokasvillisuus estää mullan ja ravinteiden huuhtoutumisen sateissa sekä tasaa lämpötilan ja kosteuden vaihtelua maassa, jolloin esim. juuret eivät kärsi helteellä kuivuudesta. Tasaisempi kosteus edistää myös maan pieneliöiden hyvinvointia.

Maanpeittäjät sopivan erityisen hyvin jyrkkiin luiskiin ja muihin kapeisiin kaistaleisiin, missä ruohonleikkuu on hankalaa. Puiden alla ne suojaavat runkoja ruohonleikkurilta. Peittokasvit eivät kuitenkaan siedä jatkuvaa tallausta.

 

VINKKI: Istuta kasvit rikkakasvittomaan, peruslannoitettuun ja -kalkittuun multaan. Sopivin välein istutetut taimet leviävät 1–2 kesässä yhtenäiseksi kasvimatoksi, jonka keskellä rikkakasvien siemenet eivät idä.

MONIVUOTISET ULKOKASVIT -20%

Maanpeittokasvit ja muut monivuotiset ulkokasvit ALEssa!

Puutarhurin suosikki- peittokasveja:

Tuivio – Nopeakasvuinen, ikivihreä peittohavu, joka menestyy auringosta varjoon.

Kääpiökataja ‘Repanda’ – Matalakasvuinen, paahdettakin sietävä maanpeittokataja.

Seppelvarpu – Rentokasvuinen ja peittävä pensas. Hyvä syysväri!

Lamohietakirsikka – Paahdettakin sietävä maanmyötäinen pensas rinteisiin, kivikkoihin tai vaikkapa muurin päälle. Punainen syysväri.

Maanpeiteruusut mm.‘Aspirin’ – Pitkään kukkivia ja näyttäviä eduskasveina ryhmissä ja multavissa rinteissä.

Köynnöshortensia – Kiiltävälehtinen ja kauniskukkainen monikäyttökasvi puolivarjoon.

Tarhaviinikärhöt (Viticella-ryhmä), kuten esim. ‘Venosa Violacea‘ ja ‘Mme Julia Correvon‘ – Kuivuutta sietäviä ja auringossa sekä puolivarjossa viihtyviä. Runsaskukkainen peittokasvi ja köynnöskärhöryhmä.

Hopeahärkki – Kuumissa ja kuivissa oloissakin selviävä, hopeisilla versoillaan ja kesäkuussa valkoisilla kukillaan hurmaava peittoperenna.

Peitto- ja tuoksukurjenpolvet  suikertelevat tuuheina mattoina kasviryhmissä. Nämä helppohoitoiset kurjenpolvet tuovat luonnonläheiseen puutarhaan väriä keväästä syksyyn

Rönsyansikka – osittain ikivihreä, yksi monikäyttöisimmistä maanpeiteperennoista, sillä se viihtyy sekä auringossa että varjossa.