Viherkasvit viimeistelevät sisustuksen

Viherkasvit tuovat luonnon kotiin. Viherkasveilla onkin helppo luoda erilaisia tunnelmia ja viimeistellä kodin sisustus. Nopeasti näyttävyyttä ja uutta ilmettä saa panostamalla komeaan kasviin. Hauskoja asetelmia saa ryhmittelemällä erilaisia pieniä kasveja tai asettelemalla erikokoisia kasveja eri tasoihin. Sisustus saakin potkua ja väriä viherkasveista monella eri tapaa.

70-luvun suosikki Anopinkieli on tehdyt uuden tulemisen trendikkäänä ja helppohoitoisena viherkasvina. Se sopii niin moderniin kuin retrohenkiseen kotiinkin. Anopinkieli viihtyy monenlaisissa paikoissa ja talvella se pärjää lähes kastelematta. Kesällä se nauttii paahteesta ulkona.

Kumiviikuna on komea, graafinen kasvi, jolla on kiiltävät ja näyttävät lehdet. Kumiviikunoista löytyy myös upeita värikäslehtisiä lajikkeita. Kumiviikunat sopeutuvat helposti uuteen kasvupaikkaan, mutta parhaimmillaan ne ovat runsaassa hajavalossa ja vedottomassa paikassa.

Rönsyliljat
sopivat hyvin myös aloitteleville viherpeukaloille helppohoitoisuutensa vuoksi. Ne sopivat mainiosti amppeleihin ja ikkunalaudoille.

Lääkeaaloe on mehevälehtinen, kuivuutta kestävä huonekasvi, joka on tunnettu lääkekasvina. Aaloen lehden leikkauspinnasta saatavaa nestettä voi käyttää ihonhoidossa ja lievittämässä palovammoja.

Rehevinä ja hyvinvoivina kasvit pysyvät parhaiten, kun muistat hemmotella niitä tuoreella mullalla ja puhdistamalla pölyt kasvien lehdistä, sekä lannoittamalla niitä.

 

Viherkasvit tekevät kodin
Olipa haaveissasi viidakkotunnelma tai minimalistisen tyylikäs koti, on viherkasveilla aina tärkeä rooli kodin ilmeessä. Meidän valikoimastamme löydät paljon erilaisia kasveja elämäsi ja kotisi iloksi.