Amaryllis kukkii vuodesta toiseen

Kun haluat säästää amarylliksen sipulin ja uudelleen kukittaa sen seuraavana vuonna, niin poista siemenkodat kukinnan jälkeen, jotta sipulin kasvuvoimaa ei menisi ’hukkaan’. Leikkaa kukkavarret ja lehdet pois, ennen kun ne ovat kokonaan kuihtuneet.

Uudelleen istutus
Poista kuivat juurenosat. Laita sipuli vesilasiin niin, että juuret ovat vedessä, mutta sipuli ei. Anna juurien imeä vettä yön yli.
Valitse sen kokoinen ruukku, että sipulin ja ruukunreunan väliin jää tilaa parin sormen leveyden verran joka puolelle. Istuta niin, että sipulista jää 2/3 osaa mullan pinnan yläpuolelle. Käytä kunnollista ruukkukasvimultaa ja lisää hiekkaa läpäisevyyden vuoksi mukaan tarvittaessa. Pidä amaryllistä valoisalla paikalla ja jatka niukkaa kastelua noin kerran viikossa. Lisää kasteluveteen kukkaravinnetta.

Uudelleen kukinta
Kesällä Amaryllikset viihtyvät parhaiten ulkona puutarhassa. Anna ruukun olla ulkona niin pitkään kuin mahdollista – sipulit kasvavat niin kauan kuin lämpötila on yli + 12 astetta. Ota sipulit sisälle kuitenkin vasta ennen yöpakkasia.
Syksyllä kun sisällä lehdet alkavat kuihtua, on aika lopettaa kastelu ja siirtää sipulit pimeään. Sipulin levättyä, alkavat uudet lehdet ja parhaassa tapauksessa kukkavarretkin pilkistellä, ja pian saat nauttia uudesta kukkaloistosta.