Sisäpuutarhakasvikausi on alkanut

Helpot ohjeet uusien kasvien ostajalle

1. Ostaessasi uuden viherkasvin, hanki samalla hyvälaatuista multaa. Rakenteeltaan kestävä ja ilmava Kekkilä Viherkasvimulta on tarkoitettu kaikille viherkasveille, erityisesti isoille viherkasveille ja altakasteluruukkuihin. Tumma ja kuohkea Kekkilä Kukkamulta sopii yleismullaksi pienempiin ruukkuihin ja kukkiville ruukkukasveille.

2. Uusi kasvi kannattaa istuttaa isompaan ruukkuun heti hankinnan jälkeen, jotta se jatkaa kasvuaan. Tärkeä toimenpide saattaa helposti unohtua, ellei sitä tee heti. Uuden ruukun halkaisija on hyvä olla kasvin koosta riippuen 2–10 cm entistä suurempi.

3. Salaojita muut kuin altakasteluruukut Kekkilä Ruukkusoralla juuriston hapensaannin varmistamiseksi. Suojaruukkuihin tulevat kasvit on hyvä istuttaa erilliseen sisäruukkuun, esim. muoviseen taimiruukkuun.

4. Ota kalenteriin viikoittainen kastelupäivä, jolloin käyt kasvit läpi. Kokeile sormella multaa tai nosta ruukkua. Jos se on kuiva ja kevyt, kastele. Multa saa kevyesti kuivahtaa kasteluiden välillä.

5. Ravitse viherkasveja kasvukaudella kerran viikossa Kekkilä Viherkasviravinteella. Pimeänä talviaikana kasvien lannoittamista vähennetään selvästi.