Saitko lahjaksi orkidean?

Tässä hoitovinkki, jolla kukkavanat kestävät pidempään.

Sijoita perhosorkidea vedottomaan paikkaan, jossa on runsas hajavalo. Tarkista, että lähettyvillä ei ole etyleenilähteitä kuten omenia tai banaaneja, jotka vanhentavat kukkia nopeasti. Kastele 1-2 viikon välein ja anna kuivahtaa kastelujen välillä. Anna orkidearavinnetta kasteluveden mukana ohjeen mukaan, kun orkidea on selvästi kasvussa.
Näillä helpoilla vinkeillä saat nauttia kukinnasta pitkään : )

Terveisin puutarhurisi Viherlassilasta

PS. Jos perhosorkideoiden jälkeen haluat laajentaa harrastusta, kannattaa aluksi tutustua vaikkapa venuksenkenkiin (Paphiopedilum) tai moniin Cambria- tai Orchid mix -nimellä myytäviin, kotioloihin jalostettuihin orkidearisteymiin. Yli sadan muun orkidealajin kuvaukset ja hoito-ohjeet löydät tästä linkistä Suomen orkideayhdistyksen sivuilta.