Huonekasvit tuovat luonnon sisätiloihin

Luonto on tullut koteihimme jäädäkseen. Viherkasveilla on helppoa luoda viihtyisyyttä ja vaikka viidakkotunnelmaa. Nopeasti näyttävyyttä ja uutta ilmettä saa panostamalla yksittäiseen komeaan kasviin. Hauskoja asetelmia taas saa ryhmittelemällä erilaisia pieniä kasveja vaikkapa sohvapöydälle. Kiinnostavuutta tilaan voi tuoda asettelemalla erikokoisia kasveja eri tasoihin. Rohkeasti kokeilemalla löytää parhaiten itsellensä sopivan tyylin!

Kasveilla on myös tärkeä tehtävä, sillä ne parantavat huoneilmaa.  Hyviä ilmanpuhdistuskasveja ovat mm. anopinkieli, kumiviikuna, rönsylilja sekä lääkeaaloe.

70- luvun suosikki Anopinkieli on tehdyt uuden tulemisen trendikkäänä ja helppohoitoisena viherkasvina. Se sopii niin moderniin kuin retro- kotiinkin. Anopinkieli viihtyy monenlaisissa paikoissa, ja talviaikoina se selviää lähes kastelematta.

Kumiviikuna on komea, graafinen kasvi, jolla on kiiltävät ja näyttävät lehdet. Kumiviikunoista löytyy myös värikäslehtisiä lajikkeita. Kumiviikunat sopeutuvat helposti uuteen kasvupaikkaan, mutta parhaimmillaan ne ovat runsaassa hajavalossa ja vedottomassa paikassa.

Rönsyliljat poistavat ilmasta mm. formaldehydiä ja ksyleeniä. Ne sopivat hyvin myös aloitteleville viherpeukaloille helppohoitoisuutensa vuoksi. Rönsyliljat sopivat mainiosti amppeleihin ja ikkunalaudoille.

Lääkeaaloe on mehevälehtinen, kuivuutta kestävä huonekasvi, joka puhdistaa ilmaa öisin. Aaloe on tunnettu lääkekasvina, jonka lehden leikkauspinnasta saatavaa nestettä voi käyttää ihonhoidossa ja lievittämässä palovammoja.

Puutarhurisi vinkki:
Rehevät ja hyvinvoivat kasvit hoitavat tehtävänsä parhaiten, joten muista hemmotella kasveja tuoreella mullalla ja puhdistamalla pölyt kasvien lehdistä.

Meiltä löydät kaikki kasvit ja tarvikkeet sekä vinkit onnistumiseen!