Ilahduta itse kasvatetulla ritarinkukalla

VINKKI:
Amarylliksen voi hyötää myös pelkässä vedessä!Aseta sipuli tukevasti maljakkoon, jonka pohjalla on vettä. Riittää, kun suurin osa juurista on puoliksi vedessä.

Lisää vettä vain sitä mukaa kun sitä kuluu.Pääasia on, ettei sipuli seiso vedessä, muuten se mätänee. ÄLÄ kaada vettä sipulin päälle.

Voit laittaa esim. värillisiä lasikuulia tai koristekiviä maljakkoon sipulin tueksi ja peittämään juuret.

Amarylliksen viljelyohje
Herättele sipuli laittamalla se astiaan, jonka pohjalla on vettä. Liota juuria noin puoli päivää ja ala istutuspuuhiin. Muista että mitä kookkaampi sipuli, sen useampi kukkavana ja muhkeammat kukat!
Paras istutusmulta on läpäisevä hiekansekainen multa.
Ruukuksi sopii mikä tahansa astia, jossa on pohjareikä. Reiätönkin astia sopii hätätapauksessa, kunhan pohjalle tulee reilu kerros soraa, ettei ylimääräinen vesi tuhoa sipulia. Amaryllis pitää melko pienestä ruukusta; riittää kun sipulin ympärille jää pari – kolme senttiä tilaa.

Laita ruukun pohjalle soraa ojitukseksi.

Istuta ritarinkukka siten, että 1/3 sipulista jää mullan pinnalle.

KASTELE ja paina sipulia kevyesti, että se pysyy tukevasti paikallaan.
Siirrä sipuli istutuksen jälkeen valoisalle paikalle huoneenlämpöön.

Säännöllinen, mutta niukka kastelu aloitetaan vasta kun kukkavarsi on noussut. Multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Liian runsas kastelu tekee ritarinkukasta hontelon.

Istutuksesta kukintaan kestää 3-5 viikkoa. Jos haluat nopeuttaa kukintaa, siirrä kasvi lämpöisempään paikkaan – maksimilämpötila +30 astetta! Jos taas haluat siirtää kukintaa myöhäisemmäksi pidä kasvia 8-10 asteen lämpötilassa.