Luujauho

 

 

Luujauho on perinteinen lannoitusvalmiste, joka sopii käytettäväksi kukkapenkeissä, kasvimaalla, perennoille sekä puille ja pensaille. Valmiste parantaa kukintaa merkittävästi ja lisää kasvien vastustuskykyä tauteja ja tuholaisia vastaan.

Luujauho on 100% orgaaninen ja ympäristöystävällinen tuote ilman keinotekoisia lisäaineita. Lannoite on täysin vaaraton lapsille ja kotieläimille. Luonnonmukaisuutensa ansiosta se sopii myös luomupuutarhaan. Toisin kuin monet kemialliset lannoitteet, luujauho ei aiheuta polttovaurioita, eikä ylilannoittamisen varaa ole.

Valmisteen käyttäminen on helppoa: luujauhoa sirotellaan kasvien ympärille noin 10 cm syvyyteen. Sopiva käyttömäärä on noin 50 grammaa neliölle ja alue kastellaan huolellisesti levityksen jälkeen

Luunjauhon käyttö on syksyllä varsin ajankohtaista. Sitä voidaan käyttää kaikille kasveille pidempään kuin muita syyslannoitteita, sillä luujauho vapauttaa ravinteita hitaasti ja auttaa kasvien valmistautumista talveen.

Luujauhon on todettu sopivan erityisen hyvin sipulikasvien lannoitteeksi. Luujauhon luonnonmukaiset ravinteet tukevat kukkasipulien kasvua ja kukintaa sekä parantaa talvivalkosipulien satoa.