Myyrille kyytiä!

Puutarhurisi vinkit myyrien karkottamiseen pihapiiristä

Ennakointi: Pidetään nurmikot lyhyinä, myös ojanpientareilta, jotta ei synny piilopaikkoja myyrille.

Torjunta mm. erilaisilla myyräansoilla ja – täristimillä tai luonnonmukaisella karkotusaineella (Käpälämäen myyräkarkote, Neudorff).

Karkotuskasvit esimerkiksi Keisarinkruunut (Fritillaria imperialis), Laukat (Allium) ja narsissit karkottavat myyriä voimakkaan hajuisilla sipuleillaan. Näiden istutusaika on syksyllä.

Suojaus esimerkiksi metallisella, tiheäsilmäisellä verkolla, joka asennetaan taimen istutuskuoppaan, jolloin se tarjoaa suojaa myös kasvin juurille. Rungonsuoja suojaa puiden maanpääisiä osia.

Eläimet esimerkiksi hiirihaukka, helmipöllö tai viirupöllö.
Näitä eläimiä voidaan houkutella asentamalla esimerkiksi sopivia pönttöjä pienen matkan päähän pihapiiristä. Pönttöjä ei tule sijoittaa kulkureittien läheisyyteen, jotta lintujen pesimisrauha säilyy. Myös hyvä saalistava kissa vähentää myyräkantaa.

 Kotikonsteja mm. valkosipuli, jota voi laittaa myyränkoloihin. Näin myyrät eivät liiku koloistaan. Valkosipulin lisäksi voi testata pippuria tai vaikkapa chilistä tehtyä sosetta. Pääasia on, että torjuntaan käytettävä aine haisee mahdollisimman pahalle.

Lumen tamppaaminen puiden ja pensaiden alta, jottei myyrät pääse kaivautumaan tiiviin lumikerroksen alta.

 

Käpälämäen myyräkarkote 200g

23,90  200 g

Luonnonmukainen rae myyrien torjuntaan!