Vuoden kukkasipuli 2018

Narsissit ovat kiitollisia, kestäviä ja hyvin lisääntyviä kukkasipuleita. Ne viihtyvät monenlaisessa maassa, jopa savimaassa. Parhaimmillaan ne ovat paikoilla, jotka ovat keväisin kosteita, mutta kesällä kuivia. Narsissit sopivatkin mm. rinteisiin ja puiden alustoille.

Tuhoeläimet kuten peurat ja erilaiset jyrsijät jättävät yleensä narsissit rauhaan.

Narsissit kukkivat huhti-kesäkuussa. Kukat ovat tavallisimmillaan väriltään keltaisia, valkoisia tai kellanvalkoisia sekoituksia.

Kerrottukukkaiset narsissit ovat vähemmän tunnettuja, kuin perinteiset narsissit, mutta ne ovat nousemassa istuttajien suosikeiksi niiden kiinnostavan ja ihastuttavan ulkonäön ansiosta. Kerrottukukkaiset narsissilajikkeet sopivat myös leikkokukiksi, osa lajikkeista on myös tuoksuvia. Kerrottukukkaiset narsissit ovat  mitä mainioimpia puutarhan kaunistuttajia ja katseenvangitsijoita. Näihin on helppo pihastua!

Kerrottukukkaiset narsissit