Karkota kutsumattomat eläinvieraat luonnollisesti

Haluatko pitää puutarhan kutsumattomat vieraat kaukana luonnollisesti? Kokeile siis hankkia vaikkapa jokin seuraavista karkostuskasveista lähellesi:

Kissat, koirat (jänikset)

Koiranliisukka , Coleus canina

Koiranliisukka auttaa pitämään kissat, koirat ja jopa jänikset pihapiiristä. Kasvin erityinen tuoksu toimii karkotteena. Koiranliisukka kuuluu mintun sukulaiskasveihin kasveihin, ja on siksi hyvin helppohoitoinen ja reheväksi kasvava. Kauniin lehdistönsä ansiosta koiranliisukat sopivat mm. kukkapenkkiin ja ruukkuihin kesäkukkien joukkoon.
Ruukuissa kasvavat koiranliisukat on helppo siirtää puutarhassa tarpeen mukaan sopiviin paikkoihin.

’Kick off dog’ – Valkokirjavalehtinen / ’Kick off cat’ – Vihreälehtinen, lilat tähkämäiset kukat

Hyttyset

Laventeli
Useimpia meistä laventelin tuoksu miellyttää, mutta hyttyset ja kärpäset ovat asiasta eri mieltä. Laventelilla on ulkoisesti hoidettu myös hyönteisten pistoja. Laventeli sopii myös tuoksupusseihin, rohdoksi ja ruuanlaittoon, joten se on kaikin puolin ihanteellinen kesäkasvi puutarhaan.

Sitruunamelissa
Sitruunamelissan voimakas sitruunan tuoksu muistuttaa citronellaa, mutta hyvällä tavalla. Kasvi sisältää runsaasti sitronellaalia, joka on sitruunamelissan ainesosa, jota hyönteiset kammoksuvat. Yrtillä on myös bakteereja torjuva vaikutus, ja sitä mm. käytetään voiteissa, jotka on tarkoitettu hyönteispuremien ja pienien haavojen hoitoon.
Sitruunamelissa sopii mm. haudutetun teejuoman ainekseksi, kalan yrttivoihin, salaatteihin ja jälkiruokiin. Se piristää myös kylmiä kesäjuomia.

Minttu
Mintun lehdet voivat hätistellä tuoksullaan hyttysiä, kun taas eteerinen minttuöljy voi lievittää jo tulleita hyttysen pistoja. Minttu on yrttiharrastajan ystävä, sillä se on mitä helpoin kasvatettava. Viher- ja piparminttua on ollut tapana istuttaa myös ruusumaan viereen, sillä ne pitävät myös kirvat loitolla.

Sitruunapelargoni
Sitruunapelargonin lehdistö tuoksuu raikkaan sitruunaiselle. Siitä voi myös taittaa oksia ja hieroa niitä ihoon, jollei ole herkkäihoinen. Istuta sitruunapelargoni ruukkuun terassille tai grillin läheisyyteen, ja saat nauttia tuoksusta koko kesän. Talveksi kasvi kannattaa siirtää sisälle raikastamaan huoneilmaa.

Kokeile myös näitä tuotteita eläinystävien luonnolliseen torjuntaan:

Nassut pois! -tuoksupallo

12,50 

Suojaa puutarhasi kutsumattomilta vierailta luonnonmukaisella ja kotimaisella tuoksupallolla!

Hirvieläinten karkotusnauha

39,00  300 m rulla

Kevytrakenteinen vaihtoehto hirvieläinten karkotukseen!

Lintujen ja tuhoeläinten karkotussadetin

365,00 

Sadetin toimii liikkeentunnistimella, joka karkottaa tuhoeläimet puutarhastasi!