Iloa ja inspiraatiota: Chilit 2018

Chilivalikoima hurmaa runsaudellaan

Chilien kasvattamiseen on vaikea kyllästyä! Kun chilien kasvattamisen niksit oppii, omaa satoa pystyy tuottamaan helposti. Mahdollisuuksia uusiin kasvatuskokeiluihin on joka vuosi, sillä chilien valikoima kasvaa jatkuvasti.

Eri chililajikkeet eroavat värin ja muodon osalta merkittävästikin toisistaan ja antavat näin aina uutta seurattavaa sekä kasvatuksessa että hyödyntämisessä. Useimpia chilinkasvattajia kiinnostaa kuitenkin chilien tulisuus, jota mitataan Scovillen asteikolla. Nykyisestä lajikekirjosta löytyy ilahduttavan paljon vaihtoehtoja äärimmäisen tulisista chileistä naposteluunkin sopiviin, hyvin mietoihin chileihin.

Omien luottolajikkeiden rinnalla on kiva kokeilla aina jotain uutta. Tutustu uutuuksiimme ja katso pihastutko!

 

Myymälämme chiliuutuudet 2018

Viherlassilan chilivalikoima täydentyy tänä vuonna kolmella uudella lajikkeella. Tutustu uutuuslajikkeisiin ja kokeile niiden kasvattamista itse, ties vaikka näistä löytyisi juuri sinulle sopiva suosikkilajike. Kannattaa myös olla nopea, näitä on saatavilla vain rajoitetut erät!

Chi­li ‘Riesen Gelb’ 

Capsicum pubescens ‘Riesen Gelb’

Helppohoitoinen ja satoisa lajike varjoisammalle paikalle. Kasvin koko vaihtelee: isossa ruukussa kasvista voi tulla jättikokoinen, pienessä ruukussa kasvu on maltillisempaa. Varsinaista runkoa lajikkeella ei ole, joten tukematta kasvutapa on lamoava. Hedelmä keltainen, 5-8cm. Scoville: 30 000 – 50 000.

Chi­li ‘Costa Rican Yellow’ 

Capsicum pubescens ‘Costa Rican Yellow’

Yksi parhaista rocotoista! Iso, mehukas hedelmä kypsyy kauniin keltaoranssiksi. Tarvitsee kuitenkin korkeamman lämpötilan kuin muut rocotot. Sopii mainiosti mm. kastikkeisiin ja hilloksi. Hedelmän koko 3-5 cm. Scoville: 10 000 – 30 000.

Chi­li ‘Aji Norteno’ 

Capsicum baccatum ‘Aji Norteno’

Helppohoitoinen ja satoisa lajike. Maultaan hedelmäisen raikas ja erittäin makea, jopa parempi kuin ’Aji Cristal’! Hedelmät kypsyvät vihreistä punaisiksi, tulisuudeltaan vaihteleviksi. Hedelmän koko jopa 8-10 cm. Sopii myös vesiviljelyyn! Parhaimmillaan tuorekäytössä. Scoville: 45 000 – 75 000.

Kanta-asiakkaan etu

Chilin taimet ovat nyt saapuneet myymäläämme ja niitä on saatavilla vain rajoitettu erä! Kanta-asiakkaillamme tarjoamme mahdollisuuden varata chilit nyt tarjoushintaan; tee varaus torstaihin 26.4. mennessä, niin saat -20% kaikista chilin taimista! Varaukset voi tehdä osoitteeseen info@viherlassila.fi

Tutustu koko valikoimaan tästä