Varjosta ikivihreät kevätauringolta

Puutarhurisi tiedottaa!

Pakkaset ovat viime viikkoina paukkuneet oikein kunnolla koko maassa, mutta päivät ovat olleet myös keväisen aurinkoisia. Mukavaa hiihtolomalaisille, mutta vähän huonompi juttu pihoja ja puutarhoja komistaville ikivihreille kasveille.

Nyt onkin aika suojata kaikki nuoret ikivihreät taimet (niin tuijat, muut havut kuin alppiruusutkin) varjostusverkolla tai säkkikankaalla. Kun maa on jäässä, kasvit eivät pysty korvaamaan lehdistään ja havuistaan haihtuvaa vettä – suojaverkko estää haihtumista ja varjostaa, mutta ei eristä. Ikivihreitä ei siis yleensä tapa talven kylmyys, vaan kasvin kuivuminen aurinkoisella kevätsäällä, kun maa on vielä jäässä.

Valkoinen hallaharso ei sovellu ikivihreiden varjostukseen, sillä se kerää lämpöä ja kosteutta eikä kasvi pääse hengittämään.

Valikoimistamme löytyy varjostusverkkoa metreittäin sekä käteviä valmiita huppuja. Tervetuloa hakemaan suojat ihanille ikivihreillesi!

Suojaa puutarhasi ikivihreät kunnolla nyt, niin saat nauttia terveen vihreistä kasveista koko tulevan pihastelukauden!