Kevät kukkii valkoisena ja vaaleanpunaisena

Kevätpuuhat valtaavat pian jo täysillä kaikki pihojen omistajat. Jotta pihalla on kiva pihastella mm. haravan varren jatkona, kannattaa silmänruokaan panostaa ihan ensimmäisenä. Sipulikasvien lisäksi tähän aikaa keväästä voi ruukkuihin laittaa jo muutakin. Muun muassa aikaiset kukkijat; kaunokaiset eli bellikset (Bellis perennis), lemmikit (Myosotis), orvokit (Viola) ja tähtisilmät (Osteospermum), kestävät kevään viileyden hyvin. Istutusten multapinnat voi peittää vaikka pellonreunasta nyhdetyllä heinällä, jolloin kevään kukkijat ikään kuin maastoutuvat ympäröivään luontoon hyvin.

Reiättömien ruukkujen pohjaan voi tehdä reiät. Ruukkujen ollessa taivasalla se on välttämätöntä, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Pohjalle kannattaa tehdä lisäksi salaojitus vaikka ruukunpalasista tai kevytsorasta. Mullaksi hyvä valinta on valmiiksi lannoitettu kesäkukkamulta.

Jos luvataan monien asteiden pakkasöitä (noin -5 astetta), kannattaa ruukut vielä nostaa sisälle tai peitellä harsolla. Lasitettu terassi tai parveke on usein niin suojainen, että siellä nämä pärjäävät ilman varotoimenpiteitä. Kevään kukkijoita kannattaa kastella huolellisesti, sijoituspaikasta riippuen plus-miinus viiden päivän välein. Määrää voi lisätä kevään edetessä, kun aurinko lämmittää enemmän.

VINKKI! Kukinnan laannuttua kaunokaiset ja lemmikit voi siirtää kukkapenkkiin, jossa ne kukkivat vuodesta toiseen. Perinteinen pikkukukkainen kaunokainen on vanha “nurmikkokukka”, joka kukkii valkoisenaan kesällä. Poistettujen kasvien tilalle voi orvokkien ja tähtisilmien kavereiksi istuttaa vaikka heiniä tai muita kesäkukkia.

Tarjous! Lemmikit ja kaunokaiset 4 kpl 9,90€

(Voimassa niin kauan kuin erää riittää.)